3 ok, amiért elavult a fa zászlórúd

A fa zászlórúd helyett napjainkban a legtöbben már az alumínium és üvegszálas megoldásokat részesítik előnyben. A fa, mint alapanyag, életterünk szerves részét képezi évezredek óta. Széles körű felhasználási lehetőségeknek örvend, és a lakberendezés, a belsőépítészet, sőt, az építkezés terén is sok rajongót tudhat magáénak. Más a helyzet azonban akkor, ha a kültéri eszközökről van szó. A szabadban a fa az időjárás viszontagságainak kitett. Míg a kerítés esetében remek program annak újrafestése, addig vannak olyan helyzetek, mikor a fa elemek kapcsán erre sem mód, sem indíttatás nincs. Nem véletlen, hogy a marketing célokat szolgáló fa zászlórúd már igencsak kiment a divatból.

Zászlórúd a marketing célok szolgálatában

A zászlórudat elsősorban reklámcéllal alkalmazzák a cégek kültéren. A megfelelő alapanyagból választott eszköz időtálló minőségben szolgálja a reklámozást. Mivel nagy méretű reklámfelületként van jelen, így már messziről látható, és ha nem is tér be az utca embere, akkor is rögzül benne, hogy hol található az érintett cég. A folyamatosan szem előtt levő zászló gondoskodik arról, hogy biztos piaci pozícióba értékeljék az érdeklődők a vállalkozást, és egyúttal a stabilitás, megbízhatóság érzetét is adja mindez. A Polikov Kft. tapasztalatai szerint a szokványos reklámfelületek helyett egyre többen választják ezt a módját a marketing célok érvényre juttatásának. Tény azonban, hogy a klasszikus fa zászlórúd már igencsak kiment a divatból. Lássuk, milyen hátrányokkal bír a fából készült eszköz, és miként váltható az ki korszerű alapanyag használatával!

fa zászlórúd

1. Minőségromlás az időjárás következtében

A fa alapanyagról mindannyian tudjuk, hogy mivel tulajdonképpen élő anyagról van szó, ezért reagál a környezeti hatásokra, sokszor sajnos nem a megfelelő módon. A nedvesség, az eső, és a napsütés egyaránt befolyásolják minőségét, állagát, és ez akkor is igaz, ha felületvédő anyagokkal kezeljük azt. Nem véletlen, hogy a fa zászlórúd kevésbé kedvelt, hiszen hosszú távú szabadtéri használatra éppen a felsoroltak miatt nem alkalmas. Ellenben az alumínium és az üvegszálas zászlórúd időtálló minőséget képviselnek és gondoskodnak arról, hogy marketing céljait maximálisan szolgálják ezek a zászlók kihelyezésekor.

2. A fa zászlórúd márpedig korszerűtlen látvány

Amikor a márkát erősítő zászló kihelyezéséről van szó, akkor minden cég szeretné, ha korszerű és megbízható jelzőkkel társulna mindez az emberek fejében. A korszerű megjelenéssel bíró zászlótartók nem unalmas kültéri reklámfelületek, sokkal inkább magukban hordozzák a dinamizmust, a fejlődést és az erőt. Ezek a megbízhatóság szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak, és egy fa zászlótartótól szinte biztosan nem kaphatják meg mindezt az érdeklődők. A modern felfogást és a korral való haladást sokkal inkább tükrözik az alumínium és üvegszálas megoldások, melyek korszerű megjelenéssel állnak rendelkezésre.

3. Egyre szűkebb választék

Ugyan a fa zászlórúd elérhető napjaink kínálatában, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre kevesebben érdeklődnek az ilyen megoldás iránt. Ugyan felületkezeléssel és a megfelelő kivitelezéssel igényes végeredmény születhet fából is, de annak felhasználási köre igencsak leszűkült manapság. Ha az akár 12 méteres zászlórudak kihelyezéséről van szó, akkor manapság szinte már nem látni fából készült megoldásokat, és ez nem véletlen. A www.polikov.hu információi szerint az ár-érték arányban is kiválóan alkalmas alumínium és üvegszálas zászlórudak egyértelműen uralják a piacot. Korszerű megjelenésük és időtálló minőségük mellett az általuk sugárzott stabilitás és megbízhatóság is mellettük szólnak. Érdemes tehát a fának meghagyni azokat a szerepeket, melyekben kétségkívül ideálisnak bizonyul. A zászlók kihelyezésére és a cég reklámozására alkalmas megoldások azonban ma már nélkülözik a fa alkalmazását.fa zászlótartó rúd

Polikov Kft. Budapest, erdő utca 27, 1174 (30) 686 4967